NBA pojačanje za Partizan
Brown je odigrao 41 meč u NBA ligi i na prosjeku je od gotovo četiri poena po meču. Međutim, njegove igre u NBDL-u su mnogo bolje i tu je dokazao da se radi o dobrom košarkašu (Foto: EPA)

Stiže Anthony Brown

NBA pojačanje za Partizan

M. Šljivak

Beogradski Partizan nalazi se pred realizacijom velikog posla.

Novi košarkaš crno-bijelih trebao bi postati američki košarkaš Anthony Brown, nekadašnji student univerziteta Stanford i igrač nekoliko NBA timova.

Brown igra na pozicijama dva i tri, a 2015. godine je izabran kao 34. pik na NBA draftu od strane Los Angeles Lakersa gdje je i odigrao svoju prvu NBA sezonu.

Potom je igrao u razvojnoj liigi za LA D-Fenderse, Erie BayHawkse, a posljednju sezonu je proveo u Iowa Wovlesima.

Također, kratko je nosio dres Pelicansa i Magica, te Minnesote Timberwolvesa sa kojima je bio ugovorom vezan u prošloj sezoni. Veći dio sezone je međutim proveo u Iowi gdje je imao gotovo 19 poena po meču

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ove godine se pokušao izboriti za ugovor sa Philadelphia 76ersima. Ipak, bio je među posljednjim koji su otpali sa liste igrača za novu sezonu, te se odlučio za karijeru u Evropi.

Za Partizan će sigurno predstavljati veliko pojačanje koje će beogradskom timu dati novu dimenziju u igri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi