Jusuf Nurkić je blistao protiv Brooklyna, ali ono što je uradio Ivica Zubac šokiralo je Ameriku

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Jusuf Nurkić je blistao protiv Brooklyna, ali ono što je uradio Ivica Zubac šokiralo je Ameriku

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć u gostima protiv Brooklyn Netsa, a i pored poraza svoje ekipe bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je zaista odličnu utakmicu u Barclays Centru.

Početak utakmice Brooklyna i Portlanda obilježio je susret Nurkića i Kevina Duranta koji prije desetak dana nisu imali baš ugodan razgovor tokom meča.

Tada je Nurkić vrijeđao Duranta i govorio mu da je "mali", te se očekivalo da bi jedan od najboljih NBA igrača mogao sinoć da uzvrati bh. košarkašu.

Međutim, od toga nije bilo ništa jer je očito Durant već zaboravio Nurkiću za takve provokacije, ali na kraju se osvetio na najgori način za Portland jer je odigrao fantastičnu utakmicu.

Brooklyn je u ovom susretu slavio sa 111:97 na krilima sjajnog Duranta koji je meč završio sa 31 poenom, pet skokova i pet asistencija i bio je najbolji pojedinac u sinoćnjoj utakmici.

S druge strane u ekipi Portlanda istakao se Grand sa 29 poena, pet asistencija i četiri skoka, a odličan je bio sinoć i Nurkić.

Oglasi

Naš košarkaš je na parketu proveo skoro 34 minute, te je uspio da zabilježi double-double učinak. Nukrić je meč završio sa 17 poena, 14 skokova i četiri asistencije.

Sinoć je maestralan meč odigrao i hrvatski košarkaš Ivan Zubac koji je briljirao u pobjedi LA Clippersa protiv Indiane Pacers. Clippersi su slavili na kraju sa 114:110, a Zubac je bio glavna priča ovog meča.

Hrvatski reprezentativac utakmicu je završio sa 31 poenom i nevjerovatnih 29 skokova što je zaista nevjerovatno.

Treba istaći da je Dallas Mavericks poražen u gostima od Milwaukee Bucksa sa 124:115 i pored još jedne veoma dobre partije Luke Dončića.

No, Buckse je do pobjede vodio odlični Antetokounmpo sa 30 poena, 11 skokova i četiri asistencije. Dončić je meč završio sa 27 poena, 12 asistencija i pet skokova.

Top Komentari

King_Kenny
...pa da je bas blistao,i nije...igra ledjima prema kosu mu je bila katastrofa,svaki put kad je pokusao napasti ili su mu izbili loptu ili mu je ispala,5 izgubljenih lopti na kraju,najvise od svih cini mi se...moze on mnogo bolje,ali najmanje je kriv za poraz...ovi sto su branili sut za 3 poena su cirkus zivi,Curry,Durant i Irving su imali jedno 20 otvorenih suteva za 3...onaj Simons se ispucava isto McCollum nekada,a u odbrani nula,truba od igraca...
3 1
user1574859714
Ma sta ce Durant odgovarati Nurkicu i njegovim provokacijama. Na kojem mjestu je Durant u kosarkaskom svijetu a na kojem Nurkic? Znaci Jusuf mu nije ni blizu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi