Nurkić podržao Raziju Mujanović nakon što je iznijela optužbe na račun sekretara Čolana

Mnogo cijeni legendarnu košarkašicu

Nurkić podržao Raziju Mujanović nakon što je iznijela optužbe na račun sekretara Čolana

S. Mlaćo
Mnoge loše stvari isplivale su iz ženske košarkaške reprezentacije BiH nakon što se oglasila tim menadžer reprezentacije Razija Mujanović, a podršku joj je sada pružio i Jusuf Nurkić.

Mujanović je poslala izvještaj članovima UO KS BiH, a sinoć to odlučila podijeliti i sa javnosti.

Posebno je kritika uputila na račun generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana za kojeg tvrdi da se počeo čudno ponašati, ali i da djevojke nisu nagrađene za svoje uspjehe. Navela je da trpila pravu torturu.

“Za mene lično Razija Mujanović pa svi ostali. U našu Raziju imam potpuno povjerenje.

Godinama jedno te isto…  a da ne govorim da sam vam sve ovo ja već rekao!

Nadam se da ćete ovaj put izabrati dokazanu moralnu i ljudsku veličinu Raziju Mujanović najbolje sto je naša BiH ikad imala!“, napisao je Nurkić i podijelio objavu legendarne Mujanović.

Oglasi

"Nešto se čudno počinje dešavati sa našim generalnim sekretarom Čolanom, sa njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Ni nakon pet mjeseci kancerijal Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcjenjene i degradiranje, te nisu usjetile poštovanje“, između ostalog je napisala Mujanović.

Ističe da se teško bilo spremati za Svjetsko prvenstvo s obzirom da Savez nije imao novca i moramo se improvizirati. Dodaje da je selektor Lojo privatnim vezama uspio obezbijediti turneju u Italiji od deset dana za 22 osobe.

Spomenula je i odlazak na Svjetsko prvenstvo te navela da je u Australiju putovalo 13 igračica i 12 dodatnih osoba.

Ističe da ne zna za par osoba koji je razlog njihovog putovanja. Navodi da je sekretar Čolan bio bahat u Australiji, često je kaže koristio psovke, dogovarao večere sa dijasporom bez konsultacija sa ostalima.

Umjesto da bude u odijelu, on je dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bila sramota. Morala sam da se crvenim jer sekretar nema volje da obuće košulju“, napisala je Mujanović.

Navodi i to da je reprezentacija više opreme imala 1993. godine, a u Njemačkoj je zatim nedostajala oprema te je reprezentacija doživjela novu sramotu.

Top Komentari

mate.raguz
Ja san ovo pratija jer san mislija da ce cure biti glavne na svjetckom prvenstvu. Volin gledat dobar basket.No medjutim kad sam vidija kako igra Jones na svjetckom, a kako druge "nase"cure setaju, kako pivaju srpske pisme prid utakmice i u pauzama, , ponasaju se ko da igraju za Srbiju a ne BiH.Nisu se trudile uopce, nisu tile igrat, i to se odma vidilo. Cim je svjetcko zavrseno, one se povukle iz reprezentacije.Krvi mi, nebi malom ditetu tako lako zamazale oci.Mislin da je bilo puno politike u svemu a Raza je vazda bila komunista, jugosavenka i ja njojzi nimalo ne virujen
1 1
BHFLjiljan
Braco, kad nam je dosta vise? Da izvines rade nam sta hoce na sve strane. Imal pravde u Bosni? Nema. Znaci jeli ikom dosta bilo da Nas sistem ismijava? Izgleda da nije jer ni neznamo za napad. Mi smo pokazali da znamo sutiti. Zato svi trebamo ****t sistemu mater od jednom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi