NBA zvijezda sve bliže dresu Francuske

Pregovori sa Embiidom

NBA zvijezda sve bliže dresu Francuske

Midhat Šljivak

Košarkaški savez Francuske razgovaraće sa NBA zvijezdom Joelom Embiidom (23) oko eventualnog nastupa za ovu selekciju.

Iako je rođen u Kamerunu, Embiid je nedavno istakao da bi rado obukao dres reprezentacije Francuske, jer u ovoj zemlji ima veliki broj rođaka.

"Nisam iz Francuske, ali tamo imam dosta rođaka i prijatelja. Igrao bih za Francusku, to je dobra prilika za mene. Nikad se ne zna", rekao je Embiid.

Ovu izjavu u francuskom Savezu su shvatili vrlo ozbiljno. Najavili su posjetu Embiidu i razgovor sa njim.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Idem u februaru u SAD. Razgovaraću sa Luwawu-Cabarrotom i tu posjetu ću iskoristiti da popričam sa Embiidom. Ako želi igrati, to ćemo mu omogućiti", rekao je prvi čovjek francuske košarke Patrick Beesley.

Embiid je trenutno jedan od najboljih centara NBA lige. Prosječno bilježi 23.5 poena iz 10.8 skokova po meču i svakako bi donio kvalitet više selekciji Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi