Veliko finale prošlo u znaku himne: "Ovo je sramota i užas"

Zvižduci su bili učestali

Veliko finale prošlo u znaku himne: "Ovo je sramota i užas"

H. Zilić
Teme:

Završena je još jedna sezona košarkaške NCAA lige, univerzitetskog takmičenja čija završnica budi veliki interes u SAD-u. Odigrano je veliko finale popularnog March Madnessa.

Titutla za 2023. godinu odlazi u Univerzitet Connecticut. Njihova ekipa UConn Huskies u finalu su sinoć savladali San Diego Stae rezultatom 76:59. Za Ucoon je ovo peti NCAA naslov prvaka u posljednjih 25 godina, prvi od 2014. godine pod vodstvom trenera Dana Hurleyja.

Heroj pobjedničke ekipe bio je Tristen Newton sa 19 ubačenih poena, posebno je precizan bio u drugom poluvremenu. Izdvojio se i Adaama Sanogo sa 17 poena i deset skokova, a upravo bi Sanogo mogao biti jedan od najzanimljivijih košarkaša na narednom NBA draftu.

Ipak, sinoćnje finale prošlo je u sjeni intoniranja američke himne.

Organizatori su u želji da prođe sve vrhunski i spektakularno angažovali Tracy Dason da izvede američku himnu i čini se da je to bio loš potez.

Oglasi

Naime, tokom pjevanja himne Dyson je doživjela veliki broj zvižduka, a mnogi smatraju da je to najgore izvedena himna u posljednjih nekoliko godina.

"Ovo je sramota, užas", samo je jedan od komentara fanova na društvenim mrežama.

Dyson je inače astronautkinja i događaj koji je trebao biti poseban pretvoren je u veoma loš san. Nakon svega Dyson nije imala komentar.

Inače, praksa je da na velikim finalima u SAD-u poznate ličnosti izvedu himnu, to viđamo i na NBA, NFL, NHL MLB finalima također.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi