"Neću da mi u reprezentaciji igraju Votsoni i Džonsoni"
(Foto: EPA)

Dino Rađa sasvim jasan

"Neću da mi u reprezentaciji igraju Votsoni i Džonsoni"

M. Šljivak

Košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske otvoreno se ponudio jedan od najboljih košarkaša u Evropi Shane Larkin.

Igrač Efesa je spreman da zaigra za naše susjede, ali se zatim odmah oglasio Dino Rađa, koji je za 24 sata istakao kako nema teorije da stranac zaigra za Hrvatsku dok je on čelnik HKS-a.

"Već sam više puta rekao da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke", rekao je Rađa, te je nastavio:

"Klubovi moraju početi da rade i stvaraju igrače. Ne može se očekivati od reprezentacije da podiže košarku, to moraju klubovi da rade. Razumijem da klub uzme jednog ili dva stranca kako bi podigao kvalitet, ali ovi stranci koje mi dovodimo nisu kvalitetni. Ne želim da u Hrvatskoj igraju Votsoni i Džonsoni", dodao je Rađa.

Svakako zanimljivo razmišljanje legende hrvatske košarke...

Promo

Top Komentari

dinas
Bravo Dino,neupucenim koji neznaju koliko je ovaj covjek valjao BiH kosarci od samog osnivanja saveza savjetujem da se ne javljaju vec da pogledaju malo dokumentarac o prvom europskog prvenstvu nase reprezentacije u Njemackoj
7 1
Šargan
Populista posrani,mogao je reci da ce oslanjati na domace igrace,a ne tako
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi