Igokea u sjajnom meču pobijedila Zadar
Foto: ABA

ABA liga

Igokea u sjajnom meču pobijedila Zadar

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su večeras na svom parketu Zadar rezultatom 94:92 u susretu 18. kola ABA lige.

Dosta dobra košarka viđena je u ovom duelu, a na kraju je Zadar i bez Josha Bostica koji je napustio tim, nije uspio da dođe do pobjede, iako su dobar dio utakmice imali prednost.

Igosi su nešto bolje ušli u meč. Poveli su sa 15:9, ali je potom uslijedila velika serija Zadrana. Napravili su seriju od 15:3 i nakon prve dionice su imali šest razlike, 18:24.

Ekipe su se tokom druge dionice konstantno smjenjivale u vodstvu. Nešto bolju završnicu prvog poluvremena imala je Igokea koja na odmor odlazi sa plus dva, 47:45.

Međutim, Zadrani rade sjajan posao u trećem periodu. Ponovo su okrenuli utakmicu u svoju korist i nakon 30 minuta igre imaju pet poena prednosti, 66:71.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Igosi su sjajnom igrom uspjeli da kreiraju novi preokret. U posljednju minutu su ušli sa plus četiri (94:90) i Zadar je bio u teškoj situaciji.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igosi potom prave grešku u napadu. Zadar je dobio šansu da pobijedi ili da odvede meč u produžetak. Međutim, četiri šuta su promašili i Igokea je došla do pobjede.

Artis i Jevtović su vodili Igose do trijumfa sa 18 poena, 16 su dodali Šibalić i Reinhardt, dok je kod Zadra Vuković ubacio 19, a Knowels 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi