Neko je konačno odbio i Tursku

Yurtseven zahvalio na pozivu

Neko je konačno odbio i Tursku

Midhat Šljivak

Košarkaški savez Turske poznat je po tome što igrače sakuplja širom Evrope i svijeta.

Veliki broj mladih košarkaša koji nemaju veze sa ovom zemljom na kraju zaigra za ovu selekciju, a među njima je i doskorašnji reprezentativac BiH Tarik Biberović.

Međutim, ima košarkaša koji su i odbili poziv iz reprezentaciju Turske. Na taj se potez odlučio centar univerziteta Georgetown Omer Yurtseven (213cm, 20god) koji je igrao za sve omladinske selekcije.

Iako je imao poziv u reprezentaciju za septembarske kvalifikacije, ovaj 20-godišnji centar koji je rođen u Uzbekistanu odlučio je da se zahvali na ponudi i njega neće biti u selekciji Turske.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ipak, Turci će raspolagati odličnim rosterom i bez njega. Potvrdu nastupa u nacionalnom timu dali su NBA igrači Cedi Osman, Furkan Korkmaz i Ersan Ilyasova, te Scottie Wilbekin.

Tursku u septembru očekuju dueli protiv Crne Gore i Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti