Pohlepa ili nešto drugo: Tarik Biberović odabrao Tursku!
Novi košarkaš Fenerbahčea je promijenio zastavu (Foto: EPA)

Ne želi igrati za BiH

Pohlepa ili nešto drugo: Tarik Biberović odabrao Tursku!

M. Šljivak

Košarkaš sarajevskih Sparsa Tarik Biberović u budućnosti će vjerovatno nositi dres košarkaške reprezentacije Turske.

Talentovani košarkaš je odlučio odbiti poziv Borisa Džidića u juniorsku reprezentaciju BiH i uskoro će put Turske gdje će se pridružiti ekipi Fenerbahčea.

Biberović će, kao i njegova kompletna porodica, dobiti turski pasoš i u budućnosti će nastupati za nacionalni tim ove zemlje.

"Mi smo uredno uputili poziv Biberoviću. Međutim, on se nije pojavio, a KSBiH od njega i kluba ne dobija nikakve povratne informacije. Prema informacijama koje imamo, kompletna porodica Biberović je dobila tursko državljanstvo i oni su državljani te zemlje. Mi sigurno nećemo potpisati nikakve papire za njegov nastup u dresu druge reprezentacije, ali nismo sigurni hoće li imati pravo nastupa za Tursku bez naše dozvole nakon što napuni 20 godina", rekao je za SportSport.ba direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

Tako je Bosna i Hercegovina odgojila još jednog reprezentativca za druge zemlje. Očigledno su i Biberovići pojurili za novcem kojeg će imati dovoljno, ali ovakav način odlaska je bezobrazan i podao.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Vrata za Biberovića, makar postao i novi Jordan, treba zatvoriti zauvijek. Šteta samo što KSBiH nema dovoljno moći da mu pomrsi račune oko igranja za Tursku, jer u svjetskoj košarci novac pobjeđuje pravila.

Turci ga imaju dovoljno, ali čini se kako je pohlepa sa druge strane ipak učinila više. Sreću mu nećemo poželiti.

Top Komentari

Keno
Koji moras biti usljo covjece da izaberew tursku preko svoje zemlje, pravi onaj balijski bosnjo
60 6
Dobar,Los,Zao
Biberoglua nogirat iz Sparsa,familiju Biberoglu deportovati iz Bosne nek idu kod "braće"turaka!
47 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi