Reprezentacija Srbije ostala bez važnog igrača: Odlučio se za jednu od najvažnijih odluka
FOTO: EPA

Smatra da je pravi trenutak

Reprezentacija Srbije ostala bez važnog igrača: Odlučio se za jednu od najvažnijih odluka

H. Zilić

Košarkaši Crvene zvezde jučer su u 24. kolu ABA lige upisali neočekivan poraz od Mege na svom parketu rezultatom 89:83, a nakon te utakmice stigle su i neočekivane vijesti.

Iskusni bek šuter 32-godišnji Nemanja Nedović odlučio je da završi reprezentativnu karijeru, tako da Srbija više neće računati na njegove usluge u narednim izazovima.

Nedović smatra da njegovo tijelo ne može više da istrpi određene napore, ali i da je vrijeme da se u reprezentaciji otvore vrata nekim mlađim momcima.

"Završio sam sa reprezentacijom prošlog ljeta tokom priprema za Svjetsko prvenstvo. Moje tijelo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor", rekao je Nedović i dodao:

"Ako ću dio tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio kćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi, vrijeme je za njih."

Oglasi

Sa reprezentacijom Srbije Nedović je 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riu osvojio srebrenu medalju što je sigurno jedno od najvećih dostignuća u njegovoj karijeri.

Što se tiče klupske karijere počeo je 2008. u Crvenoj zvezdi, a 2012. prelazi u Lietuvos Rytas.

Oprobao se kratko i u NBA 2013. godine u Golden State Warriorsima, nije se uspio snaći i vratio se u Evropu gdje ostavio dubok trag u Španiji igrajući za Valenciju i Unicaju.

Prije povratka u Crvenu zvezdu 2022. godine nosio je dres Milana i Panathinaikosa.

Da li će klupsku karijeru okončati u Crvenoj zvezdi, saznat ćemo vrlo brzo, ali jedno je sigurno, košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez vrlo važnog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi