Srbija ostala bez još jedne zvijezde pred Svjetsko prvenstvo

Iznenadna odluka

Srbija ostala bez još jedne zvijezde pred Svjetsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez još jedne zvijezde pred nastup na Svjetskom prvenstvu. Nastup je otkazao Nemanja Nedović.

Nemanja Nedović je još jedan u nizu košarkaša koji neće igrati za Srbiju na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje se igra od 25. augusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Košarkaš Crvene zvezde neće biti među putnicima, a konkretan razlog što ga neće biti u sastavu još nije poznat.

Srbija je pred nastup na Mundobasketu ostala bez petorice veoma bitnih igrača. Naravno, najveći izostanak je Nikola Jokić koji zbog nespremnosti nije mogao pomoći svojoj selekciji.

Potom je otkazao i Vasilije Micić, a na Filipine neće ni putovati ni Vladimir Lučić, te Nikola Kalinić.

Oglasi

Veliki su to udarci za selekciju Svetislava Pešića koji ni na Eurobasketu prošle godine nije mogao računati na Nedovića u najvažnijim utakmicama.

U narednim danima će sasvim sigurno biti poznato zbog čega Nedović ne putuje na Mundobasket.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu smještena u grupu B. Orlove kao rivali čekaju Južni Sudan, Kina i Portoriko, pa je ova selekcija apsolutni favorit u grupi.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Prvenstvo Srbija otvara 26. augusta utakmicom protiv Kine, a zatim im slijede dueli protiv Portorika (28.8) i Južnog Sudan (30.8).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi