Nesuđeni reprezentativac BiH "pobjegao" u Kinu

Napustio Bešiktaš

Nesuđeni reprezentativac BiH "pobjegao" u Kinu

M. Šljivak

Amerikanac Josh Adams bio je na korak od dresa košarkaške reprezentacije BiH.

Ipak, u zadnji čas je odlučio odbiti poziv iz Košarkaškog saveza BiH, a ovog ljeta se odlučio i za još jedan veliki iskorak u karijeri.

Nakon dvije godine u Evropi Adams je odlučio otići u Kinu. Prihvatio je ponudu ekipe Shanxi Zhongyu Brave Dragons i karijeru nastavlja u CBA ligi.

Tako će Adams postati samo jedan u nizu američkih igraa koji igraju u Kini. Tamo ih je zaista ogroman broj i tu su apsolutni lideri u svim statističkim parametrima.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Adams je prethodne dvije godine nastupao u Turskoj za Bešiktaš i Efes, a karijeru na Starom kontinentu počeo je 2016. godine u ruskom Saratovu.

U dresu Bešiktaša je protekle sezone ubacivao 14 poena po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi