Sparsi se kasno probudili protiv Zvezde

Euroliga, 1. kolo

Sparsi se kasno probudili protiv Zvezde

Midhat Šljivak

Juniori Sparsa poraženi su u 1. kolu turnira Eurolige u Beogradu od Crvene zvezde rezultatom 71:53.

Loše prvo poluvrijeme na kraju je koštalo poraza izabranike Slobodana Kecmana. Zvezda je dominirala u prvih 20 minuta meča i stvorili su ogromnu prednost koju jednostavno nisu mogli ispustiti.

Nezaustavljiv je za Sparse bio Zoran Paunović u prvom poluvremenu. Domaći tim je na njegovim krilima iz napada u napad podizao prednost i na odmor su igrači Zvezde otišli sa 26 poena razlike, 44:18.

Sparsi su probudili u trećem periodu. Uspjeli su da dođu na minus 14 u jednom trenutku (53:37), ali umjesto potpunog priključka sa nekoliko vezanih grešaka dopuštaju rivalu da bez većih problema završi posao u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do kraja Zvezda mirnom igrom završava posao i stiže do trijumfa u ovom duelu, a Sparse već večeras čeka novi izazov, meč protiv Anadolu Efesa.

Crvenu zvezdu je do trijumfa u ovom meču vodio Zoran Paunović sa 22 poena i osam skokova, dok je kod Sparsa Tarik Biberović ubacio 15 poena, sve šutem za tri poena. Dvocifren kod sarajevskog tima bio je još Semir Karić sa 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi