Nevjerovatna glupost Wrighta za poraz Igokee u Novom Mestu

Amerikanac koštao bh. tim

Nevjerovatna glupost Wrighta za poraz Igokee u Novom Mestu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su kao gosti Krku u Novom Mestu rezultatom 76:75.

Tim iz Laktaša je imao šansu da upiše lagan trijumf. Vodili su tokom više od 38 minuta meča, ali su na kraju poraženi zbog gluposti Dorrella Wrighta.

Igokea je tokom tri četvrtine domaćem timu dopustila samo jedno vodstvo. Izgledalo je kao da će tim Dragana Bajića lagano doći do pobjede, ali se to nije desilo.

Bh. predstavnik je tokom trećeg perioda imao i plus 11 (45:56), ali Krka se vratila i na otvaranju posljednje dionice nakon dugo vremena je ponovo i povela.

Nijedan tim u završnoj dionici nije uspijevao da se odvoji. Viđena je prava rezultatska klackalica. Potom Wright pravi poprilično glup faul i Lapornika šalje na liniju slobodnih bacanja dvije sekunde prije kraja, a ovaj je siguran za vodstvo domaćeg tima 76:75.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igosima je ostao šut za pobjedu. Nisu ga uspjeli pogoditi i domaći tim je došao do trijumfa.

Luka Lapornik je sa 26 poena predvodio domaći tim, dok su kod Igokee Đorđe Gagić i Oliver Stević ubacili po 15.

Top Komentari

Dobojlija
Dabogda vazdan gubili sve dok onu zastavicu I grb ne promojenili I stavili grb jedine nam BiH
7 2
Rus
Hahahaha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi