Totalni raspad Clevelanda u Indianapolisu, Pacersi izborili majstoricu

Odluka pada u nedjelju

Totalni raspad Clevelanda u Indianapolisu, Pacersi izborili majstoricu

Košarkaši Indiana Pacersa su sinoć na svom terenu ugostili Cleveland Cavalierse u šestoj utakmici play-off serije. Pacersima je bila potrebna pobjeda kako bi izbjegli eliminaciju, a do iste su uspjeli doći i to vrlo ubjedljivo, rezultatom 121:87. Na ovaj način su Pacersi poravnali na 3-3 u seriji.

Iako je Indiana igrala odlično i u prve dvije četvrtine nije se mogao naslutiti "blowout". Prvu dionicu su domaći riješili u svoju korist rezultatom 29:26, da bi na odmor otišli sa +10 (57:47).

Ipak, u nastavku potpuni raspad Clevelanda. Indianina prednost je gotovo konstantno rasla od početka treće četvrtine do kraja susreta, a Cavsi nisu uspijevali uraditi ništa ne bi li se vratili u susret.

O putniku u polufinale Istoka će, dakle, odlučivati sedmi susret koji se igra u Clevelandu u nadjelju od 22:00 sati po našem vremenu.

Indianu je do trijumfa vodio nezaustavljivi Victor Oladipo koji je upisao triple-double sa 28 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Mladi Domantas Sabonis je dodao 19 poena, dok je 15 ubacio Darren Collison.

Kod Cavsa ja nejefikasniji bio LeBron James sa 22 poena, a dvocifreni su bili još Jeff Green (13 poena) i Rodney Hood (12 poena).

Pobjednik ove serije će u polufinalu Istoka snage odmjeriti sa Toronto Raptorsima koji su sinoć slavili na gostovanju kod Washington Wizardsa rezultatom 102:92, pa su na taj način riješili seriju u svoju korist sa 4-2.

U Washingtonu je viđena odlična utakmica, a Raptorsi su tek u finišu uspjeli osigurati trijumf. Wizardsi su vodili većim dijelom susret, ali Toronto u zadnjoj četvrtini preuzima vodstvo i stiže do nešto osjetnije prednosti koja je na kraju bila dovoljna za pobjedu.

Kod Raptorsa je najefikasniji bio Kyle Lowry koji je ubacio 24 poena, dok je 16 dodao DeRozan. Valanciunas je upisao double-double sa 14 poena i 12 skokova.

Odličnu partiju kod Wizardsa je pružio Bradley Beal koji je postigao 32 poena, dok je John Wall dodao 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi