Božićni NBA spektakl počeo je sjajnom utakmicom u kojoj su Knicksi pobijedili Buckse

Brunson prvo ime meča

Božićni NBA spektakl počeo je sjajnom utakmicom u kojoj su Knicksi pobijedili Buckse

Edmir Škorić

U prvoj od nekoliko sjajnih utakmica koje se igraju u NBA ligi za Božić košarkaši New York Knicksa bili su sigurni u svom Madison Square Gardenu protiv Milwaukee Bucksa, pa su slavili sa 129:122.

Milwaukee Bucksi su imali sjajan niz od sedam pobjeda u NBA ligi, ali večeras su naišli na jako raspoložene Knickse, koji su došli do pobjede, te su sada na omjeru 16-12.

U prvoj četvrtini je domaći tim napravio razliku, stigao do +12 a na poluvremenu je vodio 62:51. Tokom treće četvrtine bilo je i +13 u korist Knicksa, a taj period na kraju je okončan rezultatom 98:87.

Domaći košarkaši otišli su potom na +15, ali se Milwaukee budi u samoj završnici, pa uspijeva da smanji na šest poena zaostatka, ali nije bilo vremena za potpuni povratak.

Brunson je imao fantastičan meč sa 38 poena, dok je Julius Randle ubacio 22 uz 9 skokova, a Barrett 20 poena, s tim da ih je većinu ubacio u prvoj dionici. S 20 poena je meč završio i Quickley.

Kod Bucska Antetokounmpo je imao 32 poena i 13 skokova, a isti broj poena ubacio je i Lillard, koji je imao i osam asistencija. Middleton je imao 24, Brook Lopez 14, a Portis 12 poena.

U drugoj utakmici božićnog spektakularnog programa od 20.30 sati igraju Denver Nuggets i Golden State Warriorsi, dok će u 23 sata početi duel Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa.

Iza ponoći na programu dva duela, prvo će od 2 sata po našem vremenu Miami ugostiti Philadelphiju, a za kraj sjajnog dana Phoenix Sunsi protiv Dončićevog Dallasa, s tim da Jusuf Nurkić neće igrati.

Prvi meč je donio pravu poslasticu s Brunsonom u prvom planu, a sigurno je da će mnogo toga imati da pokažu i Nikola Jokić, Steph Curry, Klay Thompson, Jimmy Butler, Luka Dončić, Kevin Durant i ostale zvijezde koje tek treba da igraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi