Izgubljeni šampioni - Antetokounmpo otvoreno o problemu, u svlačionici vladao haos nakon meča

Bucksi ostali bez finala

Izgubljeni šampioni - Antetokounmpo otvoreno o problemu, u svlačionici vladao haos nakon meča

Edmir Škorić

Bivši NBA prvak Milwaukee Bucks sinoć je doživio poraz od Indiana Pacersa u polufinalu NBA kupa, pa je ostao bez šanse da se osvoji trofej koji je odnedavno "na snazi".

Indiana se plasirala u finale koje je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu, a rival će joj biti Los Angeles Lakersi, koji su uvjerljivo slavili nad New Orleans Pelicansima.

Dok je poraz Pelicansa bio "očekivan", porazu Bucksa nisu se baš nadali ljubitelji i poznavaoci NBA prilika. Vjerovalo se da su prvaci iz 2021. godine u prednosti zbog rostera, očekivala se čak dominacija Giannisa Antetokounmpa, Damiana Lillarda i ekipe.

Međutim, nisu bili na svom nivou, naročito u završnici utakmice. Tyrese Haliburton bio je čovjek odluke sa 27 poena i čak 15 asistencija, ali opet, mnogi smatraju da je zakazala timska igrača Milwaukeeaja, jer zaista bilo je situacija kada je djelovalo da Bucksi ne znaju šta da rade u napadu.

Novi trener Adrian Griffin, bez iskustva kao glavni trener, bio je nespreman za ovakvu utakmicu. Sve se svodilo na prodore Antetokoummpa u reket, nije bilo pravih akcija, a to je sve na kraju rezultiralo i porazom, ali i haosom nakon meča.

Oglasi

Bobby Portis, jedan od veterana ekipe, koji je osvojio titutlu 2021., suočio se sa trenerom Griffinom, ali i ostalim saigračima, te je prema novinaru Chrisu Haynesu iz Bleacher Reporta imao "strastven pristup", mada nisu otkriveni svi detalji dešavanja iz svlačionice.

Jedan od ključeva poraza bio je skok: Pacersi su dobili tu bitku i prije svega uhvatili 15 ofanzivnih skokova iz kojih su u drugoj prilici zabili 27 poena. U drugom poluvremenu 11 za 15 odlučujućih poena kada je zona 2-3 koju su uspostavili Bucksi rušila ritam Carlisleove ekipe. Griffin je nakon utakmice došao u svlačionicu vrlo ljut zbog svega, a Portis je uzbuđeno intervenisao i rekao treneru da mora "strukturirati napad na kraju utakmice".

Krilni centar, koji je odigrao samo 18 minuta, također se obratio timu i jasno dao do znanja da trener mora usmjeravati, ali da su oni, igrači, ti koji moraju izvršavati te napade. Griffin je dobro shvatio Portisove riječi i priznao da je mogao napraviti bolji posao u označavanju napadačkih akcija.

Antetokounmpo je nakon utakmice također govorio o taktičkoj pripremi ekipe:

"Imamo nevjerovatan talent, ali moramo biti bolje organizovani. Ponekad imam osjećaj da nismo uopšte organizovani, apsolutno ništa. Ne znamo šta želimo u napadu i ne vraćamo se brzo u odbrambenoj tranziciji. Hemija se mora i dalje popravljati, imamo nove saigrače s kojima se tek upoznajemo. Moramo znati njihove snage, njihove slabosti... nije kao prijašnjih godina, kada smo bili uglavnom ista ekipa.

Ali ponekad se čini da mislimo da će nam protivnik dati pobjedu jer imamo jako dobre igrače. A nije tako, moramo biti bolji. Moramo izaći na teren i uzeti to od protivnika. Individualno smo vrlo dobri, ali ako se ne izađemo boriti, neće nas respektovati".

Bucksi očito imaju svoje slabosti, ove sezone ih pokazuju, a pitanje je hoće li neiskusni trener uspjeti da popravi stvari i Buckse učini onakvima kakvim ih mnogi vide - šampionima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi