Nicolas Batum: Bitka za postolje će biti prava ludnica

Sjano krilo Hornetsa o predstojećem Mundobasketu

Nicolas Batum: Bitka za postolje će biti prava ludnica

Nicolas Batum neizostavni je dio francuske košarkaške reprezentacije. U dresu Tricolora ovaj sjajni krilni košarkaš osvojio je već četiri medalje i tražit će i petu mada je svjestan da dosta timova pretendira na prva tri mjesta.

"Da, bitka za prva tri mjesta će biti prava ludnica" - rekao je Batum i nadovezao se: -"Puno je timova koji mogu biti u zoni medalja i onih koji se vide u njoj tako da će za sve ekipe biti izuzetno težak turnir".

"Ali svi timovi uključujući i nas dat će sve od sebe, tražit će svoju igru podići na najviši nivo i vratiti se kući s medaljom. Mi imamo primarni cilj kvalificirati se na Olimpijske igre a za ostalo ćemo brinuti poslije tog cilja. Ambiciozni jesmo ali važno je da ne srljamo, ovo će biti jako dug i iscrpljujući turnir za nas a i za sve sudionike".

"Posljednjih godina naša obrana je bila naše najjače oružje te ćemo se potruditi dovesti je na tu razinu. Naš trener puno govori o tome i potpuno je u pravu".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Tricolori će na Mundobasketu igrati u grupi G skupa s Dominikanskom Republikom, Njemačkom i Jordanom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi