Zadnje četvrtine kobne za Bamberg i Khimki

Euroliga

Zadnje četvrtine kobne za Bamberg i Khimki

E. Škorić

Košarkaši Barcelone i Anadolu Efesa slavili su u 15. kolu Eurolige.

Barcelona je gostovala kod Khimkija, te je na kraju slavila sa 79:65, prvenstveno zbog dobre igre u zadnjem periodu u kojem je ubacila 22, a primila samo osam poena.

Mada, kompletan meč je bio na strani Barcelone, koja je vodila 25:15 poslije prve četvrtine, a da onda se Khimki u narednom peridu vraća u igru, pa je i poveo krajem treće četvrtine, no sve se raspalo u zadnjih 10 minuta.

Po 12 poena kod Barcelone ubacili su Ante Tomić, Victor Claver i Kevin Seraphin, dok je u poraženom timu Alexey Shved ubacio 22, Tyler Honeycutt je dodao 18 poena.

Barceloni je ovo bila peta pobjeda, prva poslije dužeg vremena u Euroligi, dok je Khimki na omjeru 8-7.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Anadolu Efes je sa 69:58 deklasirao Bamberg, koji je imao i po 15 poena prednosti, ali je na kraju ipak bio nemoćan. Njemački klub je bio očajan u zadnjih 10 minuta (25:10) i zato je poraz na kraju bio neminovan.

Derrick Brown je ubacio 21 poen, Errick McCollum je dodao 19, dok je u poraženom timu Ricky Hickman ubacio 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije