Pobjede Barce i Reala za kraj godine
Foto: EPA

ACB liga, 14. kolo

Pobjede Barce i Reala za kraj godine

M. Šljivak

Barcelona i Real Madrid upisali su pobjede za kraj 2017. godine.

Barcelona je na svom terenu pobijedila Fuenlabradu sa uvjerljivih 101:74.

Katalonski tim je dominirao u ovom susretu. Gosti nisu imali previše šanse i na kraju su poraženi sa 27 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Tomas Huertel sa 15 poena, Seraphan je dodao 13, dok je Cruz kod Fuenlabrade ubacio 17 koševa.

Real je uz mnogo više muke uspio da savlada gradskog rivala Estudiantes 96:89.

Uporni gosti nisu odustajali niti u jednom trenutku. Uspjeli su meč uvesti u neizvjesnu završnicu, ali do velikog iznenađenje nisu mogli i pobjeda je pripala Realu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Luka Dončić je predvodio Real sa 24 poena, osam skokova i peta sistencija, dok je kod Estudiantesa Sylvan Ladesberg ubacio 29 poena.

U još jednom današnjem meču Murcia je pobijedila Baskoniju 78:67. Hannah sa 14 i Luković sa 13 poena su predvodili ovaj tim do trijumfa, dok je u poraženom sastavu najefikasniji bio Toko Shengelia sa 17 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi