Jokićev otac otkrio razloge zbog kojih njegov sin neće igrati za Srbiju

Branio je sina

Jokićev otac otkrio razloge zbog kojih njegov sin neće igrati za Srbiju

S. Grebović

Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije ovog ljeta.

Javnost u Srbiji ostala je u blago rečenom šoku, nakon što je Nikola Jokić odlučio da ovog ljeta ne igra za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao ni na samom turniru.

MVP ove sezone regularnog dijela NBA lige odlučio je da odjavi poziv selekora Kokoškova zbog "umora" kojeg usjeća uslijed naporne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Ta njegova odluka naišla je na salvu nezadovoljstva kod naših istočnih komšija. 

Njegov otac Branislav, pokušao je da pojasni odluku svog sina u izjavi za K1 televiziju.

"mam stav da mi kao porodica ne pričamo, a vi ste prvi kojima pričam više. Klub mu ne može zabraniti da igra za reprezentaciju, ali mu isto kaže da bi bilo dobro da mjesec ne uzima loptu u ruke, da ne ide u salu i da se u mjesec dana fizički i mentalno oporavi. Nikola bi već sad morao biti na pripremama i ne bi ispoštovao nijedan dio".

Nakon toga je otkrio da su mentalno stanje i porodične obaveze također razlozi Nikoline odluke.

"Nikola mi je rekao da ga sve živo boli, da jednostavno ne može. Kada u glavi nisi spreman, teško možeš nešto na terenu. A imamo tu i najljepšu stvar, on treba postati otac. Poslije toga se treba vratiti u SAD gdje će mu žena roditi. Ona ne smije letjeti avionom kasnije, moraju krenuti ranije. To su sve te stvari. Njegova je odluka takva i mi ga podržavamo. Uvijek ima normalnih ljudi i onih kojima smeta sve u državi", dodao je Jokić stariji.

Nikola Jokić je u minuloj sezoni u prosjeku postizao 26,5 poena po meču, te bilježio 10,8 skokova i 8,3 asistencije zbog čega je i više nego zasluženo ponio epitet najboljeg igrača u regularnom toku sezone.

Top Komentari

MethodMan
Sto mi ne igramo ove kvalifikacije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi