Tamna prošlost brata Nikole Jokića: "Nikolu je gađao noževima, izbezumljen počeo daviti ženu"
Brat Nikole Jokića ima debeo dosije (Foto: USA Today Sports/SIPA USA / Pixsell)

Strahinja Jokić poznat policiji

Tamna prošlost brata Nikole Jokića: "Nikolu je gađao noževima, izbezumljen počeo daviti ženu"

Midhat Šljivak

Stariji brat Nikole Jokića, 42-godišnji Strahinja, napravio je novi skandal na tribinama. Udario je navijača na tribini, te su policija Denvera i NBA liga započele istragu protiv njega. Strahinja iza sebe ima burnu prošlost u kojoj je često imao problema sa zakonom.

Strahinja Jokić udario je navijača na tribinama tokom utakmice Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa. Stariji brat zvijezde tima iz Colorada Nikole Jokića napravio je još jedan u nizu incidenata i obrukao je slavnog brata.

Iza Strahinje, koji je i sam nekada bio košarkaš, poprilično je tamna prošlost. Često je ulazio u nevolje, a 2019. godine je bio optužen za napad na djevojku

"Silom ju je zadržao, a žena je potom izašla na balkon i počela je dozivati pomoć. Onda je Jokić počeo da je davi. Navodno joj je govorio da će je gušiti dok ne zaspi", navodi New York Times i nastavlja priču:

"Strahinja i njegova djevojka su sjedili na terasi i pili kada je došlo do rasprave. On je počeo vikati i tražio je da mu kaže s kim je sve bila prije njega. Ona to u početku nije željela, no na kraju je popustila i ipak mu je rekla. Njemu se taj odgovor nije dopao."

"Zbog toga je nasrnuo na nju i počeo ju je daviti. Ona je pokušala pozvati pomoć telefonom, Strahinja joj to nije dozvolio. U jednom trenutku je uspjela da se zatvori u sobu i da pošalje poruku prijatelju koji je potom pozvao policiju."

Oglasi

Optužen je za napad drugog stepena, izjasnio se krivim, ali je dobio odloženu kaznu i nije završio iza rešetaka.

Strahinja je visok 213 centimetara i nekada je igrao košarku. Ipak, povrede su ga spriječile da ostvari neku značajniju karijeru.

Nikolu gađao noževima

Strahinja je s kupa s Nikolom 2015. godine otišao u Sjedinjene Američke Države kako bi mu čuvao leđa.

Ubrzo im se pridružio i drugi brat Nemanja i ovaj duo je konstantno na tribinama uvijek spreman da uleti ako bi brat upao u nevolje.

Oglasi

I sam Nikola se boji vlastitog brata. To je često isticao u razgovorima, a jasno je i zašto. Brat Nemanja ispričao je nevjerovatnu priču iz djetinjstva.

"Maltretirao je Nikolu. Bacao mu je noževe oko glave, a razlog je bio što Nikola nije želio da se popne na drvo dok su bili na pikniku", rekao je Nemanja.

Nije zato nikakvo čudo što se i sam Nikola boji Strahinje. Čovjek je kratkog fitilja i ozbiljna je nevolja.

Sada se suočava s istragom policije. Čovjek kojeg je udario je pronađen, ali on još uvijek nije podnio krivičnu prijavu.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Strahinja! Bolje da se zove traktor!
2 1
user1676717906
Vlahos debilos, grk
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti