Niko u Americi ne pamti takav "mangupski potez", ono što je Jokić sinoć izveo je magija!

DeAndre Ayton nasjeo na fintu

Niko u Americi ne pamti takav "mangupski potez", ono što je Jokić sinoć izveo je magija!

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su na svom parketu pobijedili Portland Trail Blazerse (112:103) uz još jednu maestralnu partiju Nikole Jokića. Međutim, jedan potez košarkaša iz Srbije sve je bacio u trans.

Iako je Portland odlično otvorio sinoćnju utakmicu i nakon prve dionice imao prednost 37:25 na kraju je Denver u nastavku meča uspio da dođe do preokreta i pobjede.

Domaći tim zaigra je dosta bolje nakon loše prve četvrtfine, te je na kraju ekipa Nuggetsa zasluženo slavila sa 112:103.

Ponovo je najbolji u ekipi Denvera bio Nikola Jokić koji igra još jednu nevjerovatnu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Srbijanski košarkaš sinoć je na parketu proveo nešto više od 34 minute, te je uspio da ubaci 29 poena čime je bio najefikasniji igrač na parketu, a pored toga Jokić je dodao još osam skokova i sedam asistencija.

Oglasi

Međutim, jedan potez Jokića posebno je obilježio sinoćnju utakmicu u Denveru i našao se u centru pažnje košarkaške javnosti.

Sve se dešavalo u finišu prvog poluvremena kada je Jokić bio na liniji za tri poena, te je nevjerovatnim potezom nadmudrio igrača Portlanda i "poslao ga po ćevape" na oduševljenje svih u dvorani.

DeAndre Ayton koji je očekivao da će Jokić šutirati za tri poena okrenuo se ka košu i čekao da ugleda loptu, ali se to nije desilo.

Dok je Ayton gledao gdje je lopta Jokić je prošao pored njega i uspio da postigne dva poena i izbori prekršaj. Ovaj potez oduševio je i američke komentatore koji su poručili da je to bila "finta stoljeća".

Jokić je najzaslužniji što je Denver na kraju došao do pobjede i bio je iznimno raspoložen za sjajne poteze kojima je po ko zna koji put pokazao kakav je majstor.

Inače, ekipa Denvera je četvrta na tabeli Zapadne konferencije s omjerom od 35 pobjeda i 16 poraza. Nuggetsi brane i titulu prvaka NBA lige s obzirom da su prošle godine po prvi put u historiji te franšize uspjeli da dođu do trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi