Plače ona, a i svi za njom: Suze mlade Srpkinje obilaze svijet, Jokić poručuje: "Ne pravimo cirkus"

Emotivan oprošaj od Dejana Milojevića

Plače ona, a i svi za njom: Suze mlade Srpkinje obilaze svijet, Jokić poručuje: "Ne pravimo cirkus"

Admin Čaušević

Izuzetno emotivna noć je bila na NBA parketima posebno u San Franciscu gdje su se domaći Golden State Warriorsi na emotivan način oprosotili od Dejana Milojevića koji je preminuo u 46. godini od posljedica srčanog udara. 

Košarkaši Warriorsa pred meč sa Atlanta Hawksima su nosili posebne majice na zagrijavanju na kojim je pisalo "brate" na našem jeziku što je već sada prepoznatljivi izraz za igrače za "ex-yu" prostora.

Uoči utakmice u dvorani je puštena i srbijanska himna Bože pravde što dovoljno govori koliko su cijenili Milojevića u višestrukom šampionu NBA lige.

Na tribinama su bili Milojevićevi supruga Nataša, te djeca Maša i Nikola. Posebno je bilo potresno gledati reakciju kćerke.

Najmlađa od Milojevićevo dvoje djece nije mogla suzdržati suze i bilo joj je izuzetno teško prilikom odavanja počasti svom ocu.

Oglasi

Mašine suze su potresle cijelu dvoranu, a nakon insistiranja trenera Steve Kerr svi prisutni su im poslali ovacije.

"Deki se stalno smijao. Bilo je veoma emotivno izaći na parket bez Dekija. Sve je isuviše svježe i bolno, nerealno na mnoge načine. Trenirali smo nekoliko dana, ali se za ovo ne možete spremiti. Držali smo se zajedno, trudili se da pobijedimo, u čast našeg brata", poručio je Kerr.

Inače, Golden State Warrios je dobio meč protiv Atlanta Hawksa 134:112. Za gostujući tim Bogdan Bogdanovoić je zabio 18 poena.

Srbijanski mediji su prenijeli i reakciju Nikole Jokića o smrti Dejana Milojevića nakon utakmice Devner Nuggetsa protiv Indiana Pacersa.

"Volim ga. Moja porodica je u šoku. Volim njegovu cijelu familiju", rekao je Jokić te dodao samo još jednu rečenicu.

"Ne želim da pravim cirkus od toga", poručio je najbolji košarkaš današnjice te zamolio novinare da se promijeni tema.

Jokić je posebno vezan za Milojevića jer afirmaciju doživio u Megi, klubu kojeg je upravo trenirao preminuli trener.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Svetsko a nase!!!! Da ti Bog dusi prosti brate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi