Košarka djeluje tako lako kada igra Nikola Jokić: Srbin uništio Lakerse!
Još jedna doktorska partija Jokića protiv Lakersa (AP Photo/Jack Dempsey)

Nuggetsi poveli protiv LA Lakersa

Košarka djeluje tako lako kada igra Nikola Jokić: Srbin uništio Lakerse!

Midhat Šljivak

Denver Nuggetsi poveli su protiv Los Angeles Lakersa s 1-0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige, a nezaustavljiv je bio Nikola Jokić.

Još jednu fenomenalnu partiju u dresu Denver Nuggetsa odigrao je Nikola Jokić koji je po ko zna koji put sredio Los Angeles Lakerse.

Dobro su gosti iz Los Angelesa ušli u ovaj meč. Kontrolisali su rezultat u prvoj dionici nakon koje su imali osam poena prednosti (33:25), no raspad u igri desio se sredinom druge dionice.

Ispustili su Lakersi plus 12, koliko su imali u jednom trenutku, dozvolili su Nuggetsima da u jednom trenutku i povedu, ali ipak gosti na odmor odlaze s plus tri, 60:57.

Za Lakerse je sve nizbrdo krenulo u trećoj dionici. Jednostavno su nestali s parketa, uslijedila je serija domaćeg tima od 13-0, pa su na ulasku u posljednji period Nuggetsi otišli na 11 poena prednosti, 89:78.

Oglasi

Nisu gosti više mogli da se vrate u meč. Dolazili su nekoliko puta na minus sedam, međutim Jokić i ekipa nisu dozvolili neki preokret i na kraju su lagano priveli meč kraju.

Nikola Jokić je odigrao još jednu maestralnu partiju. Košarkaška mašina iz Srbije je ovaj meč završila s učinkom od 32 poena (15/23 FG), 12 skokova i sedam asistencija.

Imao je Jokić dobru pomoć. Jamal Murray je ubacio 22 poena uz 10 asistencija, dok je Michael Porter Jr ubacio 19 poena.

Kod Lakersa Anthony Davis je ubacio 32 poena i uhvatio je 14 skokova, a LeBron James je imao 27 poena, osam asistencija i šest skokova.

Drugi meč Nuggetsa i Lakersa igra se za dva dana također u Denveru.

Oglasi

New York Knicksi poveli su protiv Philadelphia 76ersa s 1-0 u doigravanju Istočne konferencije. Bilo je 111:104 u čuvenom Madison Square Gardenu

Nisu 76ersima pomogli ni čudesni Tyrese Maxey s 33 i Joel Embiid s 29 poena. Knicksi su imali mnogo više raspoloženih igrača i na kraju su slavili pobjedu.

Jalen Brunson ih je vodio do trijumfa s 22 poena, te po sedam asistencija i skokova, Josh Hart je imao 22 poena i 13 skokova, a McBride 21 poen.

NBA doigravanje:

New York Knicks - Philadelphia 76ers 111:104
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 114:103

Top Komentari

AlphaStrong
Hahaha
1 0
HamzaVojvoda
Ajde jokara ljudino na olimpijadu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi