Fenomenalni Jokić odveo Nuggetse do pobjede
Foto - EPA

Sjajna igra srbijanskg košarkaša

Fenomenalni Jokić odveo Nuggetse do pobjede

M. Šljivak

Denver i Utah upisali su sinoć pobjede u utakmicama NBA lige.

Nuggetsi su u Ball Areni savladali Oklahoma City Thunder rezultatom 119:101 uz još jedno fenomenalno izdanje Nikole Jokića.

Izuzev izjednačene prve dionice Nuggetsi su u ostatku meča bili bolji tim. Razlika je tokom četvrte dionice išla i do plus 29, ali je Thunder u finišu uspio da smanji na nešto pristojnijih minus 18.

Jokić je meč završi sa 27 poena, 12 skokova i šest asistencija, a na drugojs trani je odličan bio Dort sa 20 poena.

Utah Jazz je sa 118:102 na svom parketu savladala New Orleans Pelicanse.

Igra Pelicansa raspala se u drugom poluvremenu. Jazz je maksimalno koristio prilike za poentiranje i na kraju je došao do lagane pobjede.

Donovan Mitchell je vodio Jazz do trijumfa sa 28 poena, Jordan Clarkson je dodao 18, dok je Zion Williamson na drugoj strani ubacio 32 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti