Jokić Amerikancima objašnjavao kako je Denver preokrenuo 20 razlike: "Imamo jednu srpsku riječ..."

Nevjerovatna partij srpskog asa

Jokić Amerikancima objašnjavao kako je Denver preokrenuo 20 razlike: "Imamo jednu srpsku riječ..."

E. Škorić

Srbijanski košarkaški reprezentativac Nikola Jokić ponovo je sinoć sve oduševio. Dominirao je u pobjedi Denvera nad Torontom (125:119), ubacio je čak 35 poena uz 17 skokova i 12 asistencija, ali je imao i šest ukradenih lopti.

Denver je gubio 22 razlike, no na krilima Jokića je preokrenuo protiv Raptorsa i na kraju slavio. Ovo je bio 126. triple-double u karijeri za Nikolu u ligaškom dijelu i četvrti je u historiji i na samo 12 ovakvih učinaka od Magica Johnsona.

Jokić je nakon utakmice dao izjavu o tome kako je došlo do preokreta i Denvera do pobjede.

“Kada gubite s 20 razlike, ne želite doživjeti debakl zbog ponosa. Imamo jednu riječ u srpskom jeziku, koja se teško prevodi, to je 'inat'. Zbog toga smo preokrenuli utakmicu”, rekao je Jokić.

Potom je Jokić analizirao odbranu ekipe, odnosno, on je istakao da su Nuggetsi zapravo sjajan defanzivni tim.

Oglasi

"Nisam baš siguran. Mislim da smo dobra defanzivni tim, u većini mečeva nam je odbrana na vrlo visokom nivou. Kada je gust meč, oslanjamo se na odbranu. Bila je ovo takva utakmica jednostavno, mnogo su trčali i bili agresivni, a mi smo bili korak-dva sporiji, i u komunikaciji takođe, u prvom poluvremenu", rekao je srpski superstar.

Na kraju, Nikola Jokić je upitan i o njegovoj posjeti "Jurrasic parku", te da kaže svog omiljenog dinosaurusa.

"Kako vi to znate? Lijepo… Zaboravio sam sva imena, teško je zapamtiti sve to… Ali, onaj veliki što jede travu", rekao je Jokić i sve prisutne nasmijao.

Osim Jokića, proslavio se sinoć i Luka Dončić, koji je u gostujućem razbijanju Chicago Bullsa (127:92) ubacio 27 poena, 12 skokova i 14 asistencija. Golden State Warriorsi bez Darija Šarića i Stephena Curryja slavili su na gostovanju u San Antoniju (112:102).

Jusuf Nurkić je bio solidan u trijumfu Phoenix Sunsa na gstovanju kod Cleveladn Cavaliersa (117:111) te je ubacio devet poena uz osam skokova.

Top Komentari

Manager
Lahko se to prevodi na engleski. Inat=Spite
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi