Naklonite se kralju NBA lige i doktoru košarke - Nikola Jokić je nestvaran!
Nevjerovatni Nikola Jokić uništio Cavalierse

Brutalna partija

Naklonite se kralju NBA lige i doktoru košarke - Nikola Jokić je nestvaran!

Midhat Šljivak

Nikola Jokić odigrao je večeras još jednu partiju za pamćenje u NBA ligi. Denver Nuggetsi su pregazili Cleveland Cavalierse 130:101, a onom što je napravio srpski košarkaš će se pričati.

Nevjerovatni Nikola Jokić bez ikakve je dileme najbolji košarkaš današnjice. Večeras je to još jednom pokazao u duelu protiv Cleveland Cavaliersa.

Srpski košarkaš uništio je protivnika. Nuggetsi su na svom parketu slavili pobjedu rezultatom 130:101, a Jokić je došao do novog triple-double učinka i to kakvog.

Za nepunih 35 minuta na parketu Jokić je imao učinak od 26 poena, 18 skokova i šest asistencija. Pogodio je 11 šuteva iz 18 pokušaja.

Ništa Cavaliersi nisu mogli Jokiću. Nisu jedini jer očigledno u svijetu košarke ne postoji čovjek koji centra Nuggetsa može zaustaviti u ovom trenutku.

Oglasi

Nije nikakvo čudo što je Jokić prvi kandidat za najkorisnijeg igrača NBA lige. Ovakve partije zakucavaju ga na prvo mjesto liste ispred također nestvarnog Luke Dončića.

Jokiću se u večerašnjoj pobjedi priključio i ostatak ekipe. Caldwell-Pope je ubacio 22 poena, a Jackson i Porter su dodali po 19.

Evan Mobley je s druge strane ubacio 23 koša u ovom meču, a istakao se i Jarrett Allen s 19 poena.

Jokić igra još jednu čudesnu sezonu

Dvostruki MVP lige juri ka trećem naslovu najkorisnijeg igrača i samo ga Luka Dončić eventualno može odvojiti od titule.

Oglasi

Jokić igra zaista čudesnu sezoni. Na parketu se kao i uvijek igra košarke, a statistika koju ima govori sama za sebe.

Ove sezone Srbin prosječno ubacuje 26.1 poen, hvata 12.2 skokova, te bilježi gotovo devet asistencija po meču. Sve to uz šut iz igre od 58 posto.

Nuggetsi su s ovakvim Jokićem kandidat barem za osvajanje Zapadne konferencije, no ni osvajanje nove titule u ovakvom izdanju definitivno nije isključeno.

Čovjek je večerašnje brojke napravio pod povredom. Može šta god želi na parketu i izgleda brutalno.

Top Komentari

E.Car
Koliko ofiran tekst, navijački!!! Luka je po svemu efikasniji za vašu informaciju!!!
1 0
user1677709192
Znate li šta znači triple-double?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi