"Kralj" je mogao najbolje da vidi kakvu magiju posjeduje Nikola Jokić

Poen koji je dvoranu ostavio u čudu

"Kralj" je mogao najbolje da vidi kakvu magiju posjeduje Nikola Jokić

Haris Zilić

Denver Nuggetsi po prvi put su izborili veliko finale NBA lige i to na kakav način. U finalnoj seriji zapadne konferenciji počistili su LA Lakerse popularnom "metlom" rezultatom 4:0.

Denver igra sjajno ove sezone na krilima nevjerovatnog Nikole Jokića.

Košarkaš iz Srbije je i u četvrtom meču protiv Lakersa bio nezaustavljiv.

Jokić je duel završio sa novim triple-double učinkom, osmim u play-off seriji čime je postao NBA rekorder. U četvrtom meču Jokić je ubacio 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija.

Pored navedenog Nikola Jokić je dobio i MVP nagradu finala Zapadne konferencije što najbolje pokazuje koliko je dominirao protiv Lakersa.

Seriju protiv Lakersa obilježio i jedan od poena koji je u četvrtom meču postigao preko LeBrona Jamesa.

Oglasi

Jokić je driblinog napravio dva koraka unazad i onda preko Jamesa pogodio nevjerovatnu trojku. Dvorana je ostala u čudu.

Možemo reći nakon ovog poteza da je i "kralj" LeBron osjetio svu magiju Nikole Jokića.

Sezona iz snova za Jokića i Denver i očekuje ih veliko finale u borbi za "NBA prsten".

Denver u finalu čeka boljeg iz duela Boston Celtic - Miami Heat, a čini se da bi i tu moglo doći do "metle" jer Miami vodi sa 3:0 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti