To može proći na Balkanu, ali ne u Americi: Mike Malone ni slutio nije šta će mu braća Jokić uraditi

Malo su pretjerali u slavlju

To može proći na Balkanu, ali ne u Americi: Mike Malone ni slutio nije šta će mu braća Jokić uraditi

Endin Čaušević

Braća Nikole Jokića, Nemanja i Strahinja, ponovo su u centru pažnje američke javnosti nakon što se Denver Nuggets uspio plasirati u veliko finale NBA lige pobjedom protiv LA Lakersa, no oni su malo pretjerali u svom slavlju što je najbolje na svojoj koži osjetio trener pobjedničke ekipe Michael Malone.

Denver je u finalu Zapadne konferencije delkasirao LA Lakerse sa 4:0 u seriji i zasluženo se po prvi put u svojoj historiji plasirao u veliko finale.

Nuggetsi će imati priliku da se bore za osvajanje NBA prstena i sigurno da mogu biti itekako optimistični s obzirom da Nikola Jokić i društvo djeluju nezaustavljivo ove sezone.

Nikola Jokić briljirao je i u sinoćnjoj utakmici u kojoj je ponovo upisao triple-double učinak, a dobio je i MVP nagradu za najboljeg igrača finalne serije Zapadne konferencije.

Međutim, pored svega toga glavna tema javnosti u Americu ponovo su njegova starija braća koja su i sinoć bila u dvorani. U trećem meču napravili su skandal psovkama na račun sudija i čak su provocirali Jacka Nicholsona, ali ih to nije "opametilo".

Oni su i sinoć uspjeli da se nađu u centru pažnje. Tokom meča ponovo su psovkama "častili" sudije, ali i košarkaše Lakersa, a kada je meč završio čini se da su pretjerali malo u svom slavlju.

Oglasi

S bratom Nikolom su prvo proslavili plasman u finale, a potom su došli i do parketa kako bi čestitali ostalim igračima Denvera.

Međutim, na kraju je na njih naletio i trener ovog tima Mike Malone koji se iznenadio reakcijom braće Jokić.

Oni su od sreće dignuli trenera Denvera u zrak što je njega vidno iznenadilo, ali i ostatak Amerike. Mediji u toj zemlji tvrde da su braća Jokić prevršili svaku mjeru svojim ponašanjem i da je to jednostavno neprihvatljivo.

Pojedini su čak poručili da je takvo ponašanje možda prihvatljivo na Balkanu, ali ne u Sjedinjenim Američkim Državama.

No, sigurno je da Strahinju i Nemanju baš neće pogoditi ono što se o njima piše i da im je najvažnije što se Nikola s Denverom uspio plasirati u finale i na korak je od osvajanja NBA prstena.

Top Komentari

user1676286668
Sta ćeš seljacina izašla iz opanaka i misli da je gospodin...
0 2
user1596891057
Sve je ti normalno ipak su balkanci stariji od amerikanaca tako da bezveze naslov i to uzdizanje a da su braća ljakse jesu vala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi