Rukavica u lice Srbinu: Zvuči nestvarno, ali Wembanyama je protiv Jokića radio šta je htio!

Sjajno izdanje Francuza

Rukavica u lice Srbinu: Zvuči nestvarno, ali Wembanyama je protiv Jokića radio šta je htio!

Admin Čaušević

Kola prije kraja regularnog dijela NBA lige San Antonio Spursi koji nemaju šta izgubiti su odlučili svojim navijačima prirediti noć za pamćenje. Pobijedili su Denver Nuggetse, a Victor Wembanyama je potpuno zasjenio Nikolu Jokića.

U dramatičnom susretu Spursi su stigli do trijumfa 121:120 iako su zaostajali čak 23 poena u jednom trentuku meča. Devonte Graham je zabio za pobjedu devet stotinki prije kraja.

Prisutna publika je bila oduševljenja viđenim pošto je na neki način svjedočila generacijskom dvoboju. Sa jedne strane je bio Wembanyama, a sa druge Jokić.

Mladi Francuz je odigrao fantastičan meč i zadao glavobolju Jokiću, nezvanično najboljem košarkašu svijeta.

Wembanyama je meč završio sa 34 poena, a čak njih 17 je zabio u trećoj dionici. Centar Spursa je dodao i 12 skokova i pet asistencija.

Oglasi

Ono što je zanimljivo u nekoliko direktnih duela sa Jokićem bacio je Srbinu rukavicu u lice, posebno se istaklo nekoliko blokada kao i trojka sa skoro 10 metara.

Sa druge strane Jokiću kao da je nešto falilo. Postigao je 22 poena, imao sedam skokova i 12 asistencija, ali mu je nedostajao završni udarac, čak je i promašio šut za pobjedu.

Poraz od Spursa bi na kraju mogao skupo koštati Nuggetse pošto su dva kola prije kraja regularnog dijela sezone sa prvog pali na treće mjesto.

Igrali su aktuelni prvaci protiv Spursa i Memphis Grizzliesa i očekivalo se da upišu lagane pobjede, međutim poraz u Teksasu je sve promijenio.

Nuggetsi, Oklahoma City Thunder i Minnesota Timberwolvesi imaju identičan učinak (56:25), a Thunder drži prvo mjesto zbog najboljeg međusobnog duela (5:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti