Jokić otkrio da li mu se javio Đoković

Ponosan na njegove uspjehe

Jokić otkrio da li mu se javio Đoković

S. Mlaćo
Sjajni srbijanski košarkaš Nikola Jokić našao se pred osvajanjem NBA titule, a ponovo je bio u centru pažnje medija.

Denver Nuggetsi su savladali sinoć Miami Heat 108:95, te sada imaju prednost 3:1.

Jokić se međutim ponovo okitio rečenicom 'prvi u historiji' jer je postao prvi čovjek koji je u doigravanju ubacio preko 500 poena, uhvatio 250 i više skokova i asistirao 150 i više puta.

Dobio je Jokić i pitanje o Novaku Đokoviću za kojeg je kazao da se ne čuju jer nema njegov broj.

Đoković mu se javio i sada je Jokić otkrio da mu je pisao.

“Poslao mi je poruku. On je sjajan, piše historiju. Završiće karijeru kao jedan od najboljih ikada, ako ne i najbolji. Imati njega za sunarodnjaka je velika čast. Ljudi u Srbiji su sretni zbog njegovih uspjeha i zbog toga što on dolazi iz naše zemlje“, rekao je Jokić.

Oglasi

Što se tiče utakmice sinoć, Nuggetsi su dobro ušli u meč. Oni su ti koji su kontrolisali rezultat u prvoj dionici, ali nakon 12 minuta igre i uz seriju od 10-2 Heat po okončanju prvog perioda ima poen prednosti, 21:20.

Heat je početkom druge dionice došao do plus tri i to je bilo sve što je u ovom meču napravio domaći sastav jer su košarkaši Denvera do kraja utakmice konstantno imali prednost.

Na poluvrijeme gosti odlaze s četiri poena prednosti (55:51), da bi u nastavku meča potpuno iskontrolisali rezultat, a razlika se konstantno povećavala.

Nakon tri dionice Denver ima plus 13 (86:73). Jasno je bilo tad da će Miami trebati pravo čudo u posljednjoj dionici da bi došao do trijumfa, a ono se nije dogodilo.

Uspjeli su domaći zaprijetiti. Došli su u jednom trenutku na minus pet, no Nuggetsi ponovo pale motore i lagano završavaju meč za pobjedu od 108:95 i vodstvo od 3-1 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti