Debeljko sa fotografije sinoć je ubacio rekordan broj poena u NBA ligi

"Oće neko na basket?"

Debeljko sa fotografije sinoć je ubacio rekordan broj poena u NBA ligi

Edmir Škorić

Nikola Jokić je sinoć ubacio 50 poena za Denver Nuggetse protiv Sacramento Kingsa.

Na taj je način Jokić postao prvi igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji je ubacio 50 poena na jednoj NBA utakmici.

Do sada je bio rekorder sa 47 poena, no sinoć je zaokružio na 50. Iza njega su ostali Dražen Petrović i Bojan Bogdanović koji su po jednom u karijeri ubacili 44 poena.

Crnogorac Nikola Vučević je na 43 poena, Srbin Predrag Stojković i Slovenac Luka Dončić su ubacili po 42 poena.

Jokić je ujedno četvrti Evropljanin uopšte sa minimum 50 poena, nakon Francuza Tonija Parkera (55), Nijemca Dirka Nowitzkog (53) i Grka Giannisa Antetokounmpa (52).

Amerikancima i dalje nije jasno kako je dječak s fotografije postao NBA zvijezda koja ubacuje 50 poena. Još uvijek podsjećaju na njegov status na Facebooku iz 2011. godine...

Top Komentari

sslazio
Najgotivniji kosarkas sa nasih prostora ikad. Ziva legenda. Mislim da ne postoji osoba koja ga ne voli. Drago mi je sto cu ga moci gledati jos dugo godina kako se igra basketa u NBA.
15 0
Arnel925
Samo čovjek kad pomisli da Jugoslavija još uvijek postoji, kakvu bi ludu ekipu imali u košarci. Pa niko nam nebi bio ravan.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti