Još jedno dominantno izdanje Nikole Jokića

U pobjedi Nuggetsa

Još jedno dominantno izdanje Nikole Jokića

A. Čaušević

Denver Nuggetsi su gostima pobijedili San Antonio Spurse 117:127, a Jokić je bio ubjedljivo najbolji igrač na parketu.

Srbijanski košrkaš je odigrao još jednu dominantnu partiju s učinkom od 35 poena, 17 skokova i osam asistencija.

Spursi su bili bolji u prvoj dinici, dok su preostale dvije Nuggetsi riješili ubjedljivo u svoju korist (27:44; 18:31), te je tada bilo i riješeno pitanje pobjednika.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti pobjedu Miami Heata nad Chicago Bullsima 118:92. U derbiju Istoka domaći su slavili možda i lakše od očekivanog na krilima LaVinea koji je postigao 33 poena.

Tek peti poraz sezone upisali su Golden State Warriorsi na gostovanju kod Philadelpiha 76ersa i to rezultatom 102:93.

Domaćine je predvodio Embiid sa 26 poena, dok je za goste najefikasniji sa 23 poena bio Poole. Curry je meč završio sa "skromnih" 18 poena.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Nikola tesla mislim Jokić je moj drug iz stranke. Stranka ga prati samo da znate . E čuj Jokić na SS.ba? Hajde bratstvo +ubistvo kao 91-95. Naš Juka Jusuf Nurkić , ma kakav on.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti