Još jedan Srbin u Denveru: Jokiću stiže ozbiljno društvo pred novu sezonu
Srpski duo u Denveru

Ponuda u narednim danima

Još jedan Srbin u Denveru: Jokiću stiže ozbiljno društvo pred novu sezonu

Midhat Šljivak

Denver Nuggetsi pokušat će angažovati reprezentativca Srbije Vasilija Micića.

U narednoj sezoni NBA lige u dresu Denver Nuggetsa mogli bismo gledati srpski duo Nikola Jokić - Vasilije Micić.

Prema navodima NBA insajdera Jakea Fischera, tim iz Colorada zainteresovan je za usluge Vasilija Micića i pokušat će dogovoriti razmjenu igrača s Charlotte Hornetsima.

Nije poznato kakav bi paket Nuggetsi mogli ponuditi za 30-godišnjeg beka, no nema dileme da će Denver biti primamljiva opcija za srpskog košarkaša, posebno kada se zna da je tu i Nikola Jokić.

NBA karijeru Vasa Micić započeo je u Oklahoma City Thunderu 2023. godine. Međutim, nekadašnji najkorisniji igrač Eurolige nije dobijao previše prostora za igru.

Među Thunderom je ubacivao prosječno 3.3 poena uz 2.5 asistencija za 12 minuta na parketu, pa je zatražio razmjenu. Od februara je postao član Charlotte Hornetsa gdje je pokazao kvalitet koji posjeduje.

Oglasi

U 30 utakmica s Hornetsima prosječno je imao 10.8 poena i 6.2 asistencija uz jako dobrih 27 minuta na parketu.

Micić je pod ugovorom od 23 miliona dolara na tri godine uz timsku opciju za treću godinu.

Podsjetimo, Vasa Micić je prethodno godinama nastupao za Anadolu Efes s kojim je osvojio dvije titule prvaka Eurolige, bio je MVP i najbolji strijelac.

Ranije je nastupao još za Žalgiris, Tofaš, Crvenu zvezdu, Bayern i Mega Vizuru.

Oglasi

Tristan Vukčević dobio otkaz u Washingtonu

Tristan Vukčević dobio je otkaz u Washington Wizardsima. Srpski košarkaš je došao samo prije nekoliko mjeseci, imao je dobar početak, no rukovodstvo tima ga je odlučilo otpustiti.

Vukčević je plaćen Partizanu 600.000 dolara, on je potpisao ugovor od 2.42 miliona dolara, no Wizardsi su ga odlučili riješiti ovog ljeta.

21-godišnji centar sada je slobodan igrač. Već se spominje potencijalni povratak u Evropu, no Tristan će prvo sagledati NBA opcije.

U 10 odigranih utakmica u dresu tima iz Washingtona odigrao je 10 utakmica, igrao je prosječno 15 minuta uz jako dobar učinak od 8.5 poena i 3.6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi