Eliksir šampiona krije se u kući Nikole Jokića: "Otišli smo tamo i..."
Nikola Jokić dobro zna šta mu saigračima treba pred doigravanje (AP Photo/Brandon Dill)

Watson otkriva detalje

Eliksir šampiona krije se u kući Nikole Jokića: "Otišli smo tamo i..."

Midhat Šljivak

Nikola Jokić i Denver Nuggetsi će put do novog NBA naslova započeti preko Los Angeles Lakersa. Pred početak doigravanja Srbin je okupio ekipu u svom domu i mnogi iz nje nisu izašli u najboljem stanju.

Denver Nuggetsi i ove sezone su jedan od favorita za osvajanje NBA titule. Aktuelni prvaci predvođeni Nikolom Jokićem kao prvog protivnika imaju Los Angeles Lakerse, tim kojeg su u prošlogodišnjem finalu Zapadne konferencije pregazili s 4:0.

Pred početak doigravanja srpski košarkaš je odlučio ugostiti saigrače u svom domu i pripremiti ih za uzbuđenja koja predstoje. Sve je otkrio njegov saigrač Peyton Watson.

"Otišli smo tamo i popili malo rakije. To je naš mali ritual prije početka doigravanja", rekao je Peyton Watson i dodaje:

"Bilo je tu još hrane spremljene od njegovih ličnih kuhara. Pileća krilca, kesadilje i drugo. Za desert je bila pita od jabuka."

Oglasi

Jokić je rakijom uništio saigrače nakon osvajanja šampionske titule prošle godine. Bruce Brown nije znao gdje je.

"Loše sam, loše. Ne znam kako sam mu dopustio da me ovako napije. Ne znam šta mi je dao da pijem prošle noći, ali za sve je kriv broj 15", poručio je prošle godine Brown.

Jokić je očigledno ove sezone odlučio saigrače počastiti pred samo doigravanje. Na taj način ih je 'razmrdao' pred najvažniji dio sezone i borbu za odbranu naslova.

Nuggetsi će definitivno biti veliki favoriti protiv Lakersa. Nikako 'ne gode' timu iz Los Angelesa, no vidjet ćemo šta će se desiti u ovoj seriji. Iznenađenja su itekako moguća.

Oglasi

Što se Nikole Jokića tiče on bi uskoro trebao ponijeti svoj treći naslov najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP). Regularni dio sezone okončao je s prosjecima od 26.4 poena, 12.4 skokova i devet asistencija po meču.

U sve tri statističke grupe je među 10 najboljih u NBA ligi što je zaista nevjerovatno i Jokić svakodnevno piše stranice historije najjače košarkaše lige svijeta.

Nuggetsi su regularni dio sezone okončali kao drugoplasirani tim Zapada i s omjerom 57-25, koliko je imala i Oklahoma.

Sada je došao red da Nuggetsi i Jokić još jednom pokažu istinski kvalitet. Prošle godine su bili nezaustavljivi i vidjet ćemo hoće li uspjeti odbraniti titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi