Nakon višemjesečne šutnje Mirotić je Grobarima posuo sol po rani i to bez dlake na jeziku

Sjajni košarkaš Olimpije iz Milana

Nakon višemjesečne šutnje Mirotić je Grobarima posuo sol po rani i to bez dlake na jeziku

Admin Čaušević

Da je imao Nikolu Mirotića, Željko Obradović, bi u vjerovatno aprilu napadao novi Final Four. Međutim, to nije bio slučaj i sjajni centar je na kraju završio u Milanu i sada je nakon nekoliko mjeseci šutnje progovorio o nedolasku u Partizan.

Mirotića su ljetos željeli Crvena zvezda i Partizan, sjajni centar je bio bliže Parnom valjku, a navodno se na kraju upetljala i crkva koja je spriječila veliki košarkaški transfer.

Jedan od najboljih centara Evrope se poslije svega ljudski zahvalio Partizanu nakon što je priznao da je trpio ogroman pritisak koji je uključivao uvrede i prijetnje na račun njegove porodice.

Kada je sastavljao tim za ovu sezonu Obradović je ozbiljno računao na 33-godišnjaka iz Podgorice, ali kako se njegov dolazak izjalovio tražila su se alternative koje, ispostavilo se, nisu bile na nivou.

Tokom euroligaškog gostovanja Milana u Beogradu, Mirotić nije bio u kombinaciji zbog navodne povrede, dok zanimljivo nije nastupio ni u susretu koja su ova dva tima igrala u Italiji.

Nakon što je šutio mjesecima Mirotić je kazao da se uopšte ne kaje što je izabrao Milano prije Partizana i to baš u danima kada se navijači ovog kluba mire sa izvjesnim izostankom plasmana u play-off.

Oglasi

"Da li se kajem? Apsolutno ne. Nisam osoba koja se kaje. Uvijek pokušavam da budem pozitivan i da iskoristim ono najbolje što mi život pruža."

"Veoma sam sretan što imam ovaj posao i što sam u timu kao što je moj. Sretan sam jer mi je Bog dao šansu da igram košarku koju toliko volim, tako da se ne kajem", kazao je Mirotić.

Sjajni košarkaš ima priliku da do kraja sezone zada dodatni udarac Grobarima pošto su Milan i Partizan u direktnoj borbi za 10. mjesto Eurolige i plasman u play-inn.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dva kola prije kraja Partizan i Milano imaju identičan omjer 14:18, dok trenutno deseto mjesto drži Efes s učinkom 15:17.

Vrlo izvjesno neigranje u play-inu može se smatrati ozbiljnom neuspjehu za Partizan pošto je budžet Beograđana u ovoj godini iznosio čak 20 miliona eura što je priznao i klupski predsjednik Ostoja Mijailović.

Top Komentari

DDG
Dnevna doza o Grobarima i Delijama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi