U Srbiji još ne mogu da svare dešavanja s Kukočem: "Degutantno! Kad bi to Hrvati uradili Srbima?"
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages /Pixsell

Javio se Goran Grbović, bivši košarkaš Partizana

U Srbiji još ne mogu da svare dešavanja s Kukočem: "Degutantno! Kad bi to Hrvati uradili Srbima?"

Admin Čaušević

Fantastičan prijem imao je Toni Kukoč u beogradskoj Areni pred utakmicu Eurolige između Partizana i Olympiacosa, dok je Nikola Milutinov dočekan brutalno i sa salvom zvižduka.

S obzirom na geopolitičko, ali i sportsko rivalstvo mnogi su ostali iznenađeni kada su vidjeli da hiljade navijača Partizana aplauzima pozdravlja Kukoča prilikom ulaska u beogradsku Arenu.

Mnogi su željeli i fotografiju sa košarkaškom legendom, a slično se dešavalo i sa Dinom Rađom pa su dvojica Hrvata na neki način bile prve zvijezde večeri.

Sa druge strane, bivši Partizanovac, Milutinov je imao paklen doček. Psovke, razne uvrede i žestoki zvižduci su samo dio "arsenala" ispaljenog prema košarkašu Olympiacosa.

Dan kasnije nakon utakmice za Kurir se javio Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana koji je ponašanje Grobara ocijenio degutantnim.

"Ja razumijem da Kukoč i Rađa kao legende hrvatske košarke budu pozdravljeni aplauzima, jer su stvarno košarkaške 'planine', ali ne razumijem da se zviždi svom igraču."

Oglasi

"Zamislite situaciju da u Hrvatskoj aplaudiraju Srbima, a da zvižde svojima, to se nikad neće desiti. To je degutantno, to mi je zasmetalo strašno", poručio je Grbović.

U ovoj sezoni je bilo situacija gdje su košarkaše legende iz Srbije naišle na sjajan prijem u Hrvatskoj, posebno se to odnosi na Željka Obradovića kada je Partizan gostovao Zadru u ABA ligi.

Proslavljeni trener je tada u dvorani Krešimir Ćosić dočekan aplauzima, a nakon utakmice je pokazao veliko strpljenje i fotografisao se sa svakim fanom koji je od njega zatražio.

Inače, večeras je u Beogradu promovisan film o Toniju Kukoču pod nazivom "Magična sedmica". Na druženju s novinarima Hrvat je dao zanimljiv komentar o prvoj generaciji američkog Dream Teama.

Oglasi

Bilo je to na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine kada su Amerikanci ubjedljivo pobijedili Hrvatsku 117:85.

"Ima žala, čitav taj dream team je postavljen da se odigra utakmica protiv nas, Jugoslavije. Toliko smo bili dominantni u par prvenstava. Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre su bili Amerikanci, Rusi i mi."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ostatak svijeta nije postojao. Nakon što smo ih Rusi i mi par puta osramotili, čitav taj dream team je napravljen zbog finala u Barceloni."

"Znamo o kome pričamo kada pričamo o dream teamu, to su sve sjajni igrači, ali mislim da smo mi bili uigraniji i da smo imali šansu protiv njih. Nakon toga se pokazalo da nisu, pobjeđivali su ih i Srbi, Španci, Argentinci", poručio je Kukoč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti