Nikola Vučević objašnjava zašto se raspada američki Dream team

Amerikanci u problemima pred Mundobasket

Nikola Vučević objašnjava zašto se raspada američki Dream team

Košarkaš Orlando Magica i reprezentacije Crne Gore Nikola Vučević objasnio je u razgovoru za inostrane medije zbog čega se ovog ljeta rasipa američki Dream Team.

Podsjetimo, selektor Amerikanaca Gregg Popovich susreo se ovog ljeta s velikim problemima jer su mu glavne zvijezde sa spiska otkazale nastup na Mundobaketu.

Mnogi smatraju da Amerikanci više uopšte nisu glavni favoriti za zlato, a zašto im se ovo dešava pokušao je objasniti Vučević.

"Amerikanci uglavnom imaju osobne razloge zbog kojih otkazuju nastup na Svjetskom prvenstvu. Oni su fokusirani na NBA ligu i imaju drugačiji pogled na Mundobasket. Njima su Olimpijske igre vrhunac. Trebali su imati moćnu reprezentaciju, ali je većina momaka sa spiska odlučila ne ići u Kinu. Ali, bez obzira na to, SAD je favorit broj jedan s obzirom na to da zaista ima ogroman fond kvalitetnih igrača", rekao je Vučević.

Sjajni košarkaš je komentarisao i šanse svoje reprezentacije koja je u grupi sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"S obzirom na prethodna iskustva, mislim da ne treba postavljati neke posebne ciljeve. Treba se fokusirati na pripremni period, a trenutno je primarni cilj da u Kinu odemo zdravi i kompletni. Naravno da ćemo dati sve od sebe kako bismo napravili što bolji rezultat. Velika je čast igrati na Mundobasketu", kaže on.

SP u Kini se održava od 31. augusta do 15. septembra, a Amerikanci su u grupi E sa selekcijama Turske, Češke i Japana.

Top Komentari

Svojprisebi
Zato sto ce Srbija da bude Svetski sampion ako Bog da pa nece da se sramote ameri nego da imaju izgovor eto kao nije bio pravi tim hehehe
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi