Crna Gora zamalo kreirala nevjerovatnu senzaciju, ali Njemačka ide dalje
Foto - FIBA

Eurobasket

Crna Gora zamalo kreirala nevjerovatnu senzaciju, ali Njemačka ide dalje

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Njemačke plasirala se u četvrtfinale Eurobasketa nakon što je večeras u Berlinu savladala Crnu Goru rezultatom 85:79.

Njemačka je bila ogroman favorit u ovom meču. To su i pokazali u prvom poluvremenu kada su stekli veliku prednosti, ali Crna Gora je umalo došla do velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Domaća selekcija dominira od samog početka. Već nakon prve dionice imali su devet poena prednosti (19:10), da bi se razlika povećavala iz napada u napad u drugom periodu.

Nije Crna Gora imala odgovor na igru svog protivnika. Zabili su naši susjedi samo 24 poena za 20 minuta igre i na odmor su otišli s 24 poena zaostatka, 48:24.

Kontrolisali su Nijemci igru i u trećem periodu. Crnogorci su uspjeli da smanje zaostatak na minus 17 (67:50), a zatim i da se potpuno vrate u meč u posljednjoj dionici.

Sjajnom igrom dolaze do samo minus pet (69:64). Ipak, snage za ogroman preokret nije bilo iako crnogorska selekcija na 20-ak sekundi do kraja dolazi na samo minus tri. 

Njemačka je na kraju ipak prelomila meč u svoju korist. Došli su do pobjede i ostvarili su plasman među osam najboljih selekcija Evrope.

Dennis Schroder je vodio domaću selekciju do trijumfa s 22 poena, Lo i Wagner su dodali po 14 poena.

Kendrick Perry je kod Crne Gore ubacio 25 poena, a Bojan Dubljević 22. 

Njemačka će u četvrtfinalu Eurobasketa igrati s pobjednikom meča između Grčke i Češke.

Top Komentari

plemic
njemačka i francuska su na ovom prvensgtvu velike nule, i upitno je da li su zavrijedili da dođu do ove razine takmičenja.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi