Nevjerovatni Španci utišali Berlin i otišli u finale Eurobasketa!
Foto - FIBA

Kakva utakmica Španije

Nevjerovatni Španci utišali Berlin i otišli u finale Eurobasketa!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u finale prvenstva Evrope nakon što je večeras u polufinalnom duelu u Berlinu savladala selekciju Njemačke rezultatom 96:91.

Odličnu košarku prikazale su ove dvije selekcije večeras, a na kraju je reprezentacija Španije bila bolja i odlazi u finale gdje ih čeka duel s Francuskom.

Prva dionica donosi efikasnu igru. Viđena je rezultatska klackalica, a Španija je nakon 10 minuta igre imala tri poena prednosti, 27:24.

Španci su na odličan način otvorili drugi period. Prednost je u nekoliko navrata išla na plus devet, ali zatim je uslijedila velika serije domaće reprezentacije.

Dennis Schroder je vodio Njemačku do serije od 14:0. Njemačka preuzima vodstvo i na odmor odlazi s pet poena prednosti, 51:46.

Prednost Njemačke također je išla do plus devet tokom treće dionice. Međutim, Španija uzvratila na isti način i serijom od 10:0 oni ponovo preuzimaju vodstvo (56:55).

Oglasi

Ipak, do kraja trećeg perioda Schroderu se pridružio i Wagner s nekoliko odličnih poteza u napadu, Njemačka je otišla po prvi put na plus 10, a u posljednju dionicu ulazi se sa šest poena prednosti, 71:65.

Velikom serijom od 11:0 uz sjajnu igru Garube u tim trenucima koji je u stilu playmakera dijelio asistencije prelazi u vodstvo i dolazi na plus šest (83:77).

Nijemci su u tim trenucima imali nekoliko nerezonskih šuteva za tri koji nisu bili ni blizu, ali na njihovu sreću ni Španija nije koristila napade da dodatno poveća prednost.

Završnica donosi bolju igru Španije. Njemačka nije pogodila gotovo ništa u ključnim trenucima, probudili su se kasno s dvije trojke kojom su nekako ostali u igri i Španija na kraju slavili veliku pobjedu.

Špance je do trijumfa vodio nevjerovatni Lorenzo Brown s 29 poena, dok je kod Njemačke najefikasniji bio Dennis Schroder s 30 poena.

Njemačka će se s Poljskom boriti za bronzu, dok Španija u nedjelju igra meč finalni meč protiv selekcije Francuske.

Top Komentari

Bosnjak1189
Zar nije Srbija u finalu?
4 2
SarajFK
Auslender raus!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi