Svijet priča o Nikoli Jokiću: Sinoć je ušao u historiju!
Nevjerovatni srbijanski košarkaš nije imao promašaja iz igre (11/11), a jedino što je promašio je jedno slobodno bacanje

Uz bok Chamberlainu

Svijet priča o Nikoli Jokiću: Sinoć je ušao u historiju!

E. Škorić

Protekla noć u NBA ligi donijela nam je dosta zanimljivih stvari, ali posebna je priča učinak Nikole Jokića.

Džanan Musa je debitovao u NBA ligi, Luka Dončić je ubacio 26 poena pred domaćom publikom u Dallasu, LeBron James imao debi u Staples Centru, potukli se Rajon Rondo i Chris Paul...

Ali opet, sve to je u sjeni Jokićeve nevjerovatne partije protiv Phoenixa (119:91) u kojoj je ubacio 35 poena uz 12 skokova i čak 11 asistencija, a nije izgubio nijednu loptu. Pogodio je svih 11 šuteva uz tri trice, a jedini promašaj je bilo slobodno bacanje.

Sada ga svrstavaju u bok sa legendarnim Wlltom Chamberlainom, koji je jedini prije Jokića imao triple-double sa više od 30 poena i bez ijednog promašaja iz igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi