Nova pobjeda Budućnosti, Gordić sjajan, Lazić veoma dobar
Foto: ABA

ABA liga, 16. kolo

Nova pobjeda Budućnosti, Gordić sjajan, Lazić veoma dobar

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su kao gosti Megu Bemax 94:83 u susretu 16. kola regionalne ABA lige.

Mega je bolje ušla u ovaj meč i činilo se kako će gosti iz Podgorice konačno doživjeti poraz. Domaći su imali plus osam nakon prve dionice (31:23), vodili su do samog finiša prvog poluvremena, ali zatim kreće sjajna serija gostiju i Budućnost na poluvrijeme odlaze sa poenom prednosti, 49:50.

Budućnost je u nastavku konstantno imali prednost. Nakon 30 minuta igre bilo je 71:75 za goste, koji su bez većih problema na kraju priveli meč kraju i došli su do 14 pobjede u sezoni.

Nikola Ivanović je sa 18 poena i šest asistencija predvodio Budućnost, sjajan je bio i Nemanja Gordić sa 17 poena i pet asistencija i samo dva promašena šuta.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Mege je Vlatko Čančar ubacio 15 poena, dok je bh. košarkaš Aleksandar Lazić ubacio sedam poena uz sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi