Solidna partija Gordića, Budućnost ispustila visoku prednost protiv Lokomotiva

Eurocup, Top 16

Solidna partija Gordića, Budućnost ispustila visoku prednost protiv Lokomotiva

Budućnost je na svom parketu poražena u prvom kolu Top 16 faze Eurocupa od ruskog Lokomotiv Kubana rezultatom 62:68.

Iako je ekipa Lokomotiva bila veliki favorit u ovom susretu, Podgoričani su uspjeli namučiti goste iz Krasnodara. Ipak, Lokomotiv je u trećoj dionici sustigao veliki zaostatak i na kraju slavio pobjedu.

Prva dionica je donijela neizvjesnu košarku, a ovaj period je završen neriješenim rezultatom, 16:16.

U drugoj četvrtini Budućnost igra fantastično i dolazi do visoke prednosti. Domaći su ovu dionicu dobili rezultatom 21:8, pa se na odmor otišlo prednošću Budućnosti od plus 13 (37:24).

Ipak, gosti u trećoj četvrtini uzvraćaju istom mjestom i velikom serijom stižu do izjednačenja, a zatim i do prednosti. Lokomotiv je treću dionicu dobio sa 17 poena razlike, a iako su domaći bili ravnopravan protivnik u zadnjoj četvrtini, ruska ekipa je uspjela privesti susret kraju.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Bh. košarkaš u redovima Budućnosti Nemanja Gordić je pružio solidnu partiju, te je susret završio sa 10 poena i pet skokova na svom kontu. Kod domaćih su najefikasniji bili Nikola Ivanović i Zoran Nikolić sa po 12 ubačenih poena.

U pobjedničkoj ekipi je odličan bio Ryan Broekhoff koji je ubacio 15 poena, dok je 11 dodao Joe Ragland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti