Novi poraz Igokee

Već treći uzastopni

Novi poraz Igokee

E. Škorić

U meču 12. kola ABA lige košarkaši Igokee poraženi su sinoć od Mege rezultatom 93:88.

Mega je sinoć prvi put igrala bez Goge Bitadzea, svog najboljeg igrača ove sezone, pa je nakon preokreta stigla do pobjede.

Igosi su nakon prve četvrtine na teškom gostovanju vodili 23:16, a na poluvremenu je Mega bila ta koja je imala prednost, doduše tek dva poena (42:40).

U trećoj četvrtini je Mega ostvarila dvocifrenu prednost, a do kraja meča više istu nije ispuštala, pa je stigla do osme pobjede u ABA ligi i sada zauzima treće mjesto s istim omjerom pobjeda i poraza (8-4) kao i Cedevita. Igokea ima obrnut skor - četiri pobjede i osam poraza, a sinoć joj je ovo bio treći uzastopni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najzaslužniji za trijumf bio je Andrija Marijanović sa 19 poena, dok je Luka Aščerić dodao 17. U ekipi Igokee istakli su se Williams i Tomislav Zubčić sa po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi