Zadar  siguran protiv Igokee
Zadar upisao prvu pobjedu na domaćem parketu (FOTO: ABA liga )

11. kolo ABA lige

Zadar siguran protiv Igokee

E. Dindić

U prvoj utakmici 11. kola ABA lige u Zadru su se sastali istoimeni domaćin i Igokea iz Aleksandrovca. U odličnom susretu slavilo je domaći sastav rezultatom 95:80 (47:45).

Košarkaši Zadra sjajno igraju u prvom periodu pa nakon 10 minuta igre imaju prednost od 30:19. Bude se gosti iz Aleksandrovca u drugom periodu te ga dobijaju rezultatom 26:17, te se na veliki odmor odlazi pri prednošću Zadra od 47:45.

Treći period ponovo sjajno otvaraju  domaći košarkaši, te prije svega odličnom igrom u odbrani dobijaju ovaj period rezultatom 25:18, te nakon 30 minuta imaju prednost od 72:63.

U zadnjem periodu  košarkaši Igokee  u par navrata uspijevaju da smanje zaostatak na samo dva poena, međutim to je sve što su uspjeli u ovom susretu. Zadar ovaj period dobija rezultatom 23:17 za konačnih 95:80.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji kod Zadra bili su Mario Little sa 21 poenom, dok je Luka Božić dodao 19 uz 10 skokova. Goste iz Aleksandrovca predvodio je Sava Lešić sa 22 poena, dok je Latavious Williams dodao 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi