Nowitzki imenovan ambasadorom Svjetskog Prvenstva za košarkaše u Kini
Nowitzki se pridružio Kobe Bryantu i Yao Mingu koji su također ambasadori Basketball World Cupa. Foto: Sportando baskebtall

Ambasador prvog SP koje će brojati čak 32 reprezentacije

Nowitzki imenovan ambasadorom Svjetskog Prvenstva za košarkaše u Kini

Nedavno umirovljeni košarkaš Dallas Mavericksa, jedan od najboljih strijelaca NBA lige u povijesti Nijemac Dirk Nowitzki postao je ambasadorom košarkaškog Svjetskog Prvenstva koje će se ove godine igrati u Kini.

Nowitzki je treća velika planetarna zvijezda koja se latila ovog posla budući da su se pored legendarnog Nijemca pozivu FIBA-e odazvali legendarni Kobe Bryant i najbolji kineski košarkaš svih vremena Yao Ming.

Nowitzki je kroz svoju grandioznu karijeru sa reprezentacijom Njemačke bio stalni sudionik natjecanja pod FIBA ingerencijom od 1999 do 2015 godine. 2002 godine došao je i do najvećeg uspjeha s njemačkom reprezentacijom osvojivši treće mjesto na SP u Indianapolisu a bio je i MVP i najbolji strijelac tog turnira.

Kao ambasador ovog natjecanja Dirk će ovo SP promovirati u raznim aktivnostima do njegovog početka, a sam Nijemac nije krio oduševljenje imenovanjem ambasadora SP.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Jako sam uzbuđen zbog ovog imenovanja. Nošenje nacionalnog dresa na FIBA-inim natjecanjima svih ovih godina bilo je izvorom velikog ponosa. Imao sam veliku sreću i čast da nastupim na najvećoj svjetskoj sceni - na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama."

"Ovo prvenstvo s 32 zemlje učesnice ima potencijala da reprezentativnu košarku dovede do dosada najkomeptitivnijeg nivoa u povijesti ove igre" - rekao je veliki Nijemac nakon inauguracije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi