FIBA tandemu Musa-Nurkić dala originalan nadimak

Udarne igle na Eurobasketu

FIBA tandemu Musa-Nurkić dala originalan nadimak

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina Evropsko prvenstvo u košarci otvara utakmicom protiv Mađarske.

Udarne igle reprezentacije BiH na predstojećem Eurobasketu svakako će biti Džanan Musa i Jusuf Nurkić od kojih su visoka očekivanja.

Prilikom žrijeba BiH nije imala sreće jer je završila u grupi smrti, ali svakako će nastojati pokazati zube svima te proći u drugi krug takmičenja.

Uoči početka turnira FIBA je osmislila zanimljiv nadimak za tandem Nurkić-Musa koji je prozvan "Dvoglavim zmajem".

"Može li dvoglavi zmaj zapaliti vatru u grupi B?", pitaju se iz FIBA uz zajedničku fotografiju koškarkaša Portland Trail Blazersa i Real Madrida.

Oglasi

Osim Mađarske u grupi sa BiH su još Francuska, Litvanija, Slovenija i Njemačka. U drugi krug će proći četiri prvoplasirane selekcije.

"Igramo za sebe, za narod koji voli Bosnu i Hercegovinu, a naravno i za selektora. To je dodatni motiv. Svaki protivnik je ovdje sa razlogom, niko ovdje nije slučajno", u najavi utakmice je kazao Nurkić.

"Svi igraju košarku, svi zaslužuju respekt. Mislim da imamo dobru ekipu i nikog se ne bojimo. Tako smo izašli i sa Francuskom te odigrali dobru utakmicu", dodao je naš najbolji košarkaš.

Selekotru Adisu Bećiragiću je prije nekoliko dana preminula majka. Nije ga bilo na press-konferenciji, ali će voditi ekipu protiv Mađarske.

Nakon duela protiv Mađarske za košarkaše BiH slijedi dan odmora, a naredni izazov je u subotu te utakmica protiv Slovenije.

Top Komentari

Mackintosh
Dvije letve. Ispadamo u grupnoj fazi
1 15
hamdi kurtes
Mađari će da nas *****đaju k'o neke levate.
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi