Nurkić ponovo fantastičan, Portland poražen u Detroitu

Ubacio 19 poena

Nurkić ponovo fantastičan, Portland poražen u Detroitu

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu u dresu Portland Trail Blazersa.

Tim iz Oregona sinoć je gostovao u kod Detroit Pistonsa u Palace of Auburn Hillsu, a na kraju je poražen nakon produžetka rezultatom 120:113.

Većim dijelom utakmice Trail Blazersi su vodili, ali su ponovo pali u posljednjim minutama.

Krenuli su žestoko. Otišli su na plus 14 već na sredini igre u prvoj dionici, koju su na kraju i dobili sa 27:19.

Prednost se do poluvremena smanjila na minus pet (49:45), ali su je tokom trećeg perioda gosti konstantno održavali. Razlika je u nekoliko navrata bila dvocifrena, ali se Detroit vraćao i u posljednju dionici ulazi sa minus četiri, 79:75.

Potpuni preokret desio se u četvrtoj dionici. Otišli su Pistonsi na osam razlike u jednom trenutku, ali se ni Portland nije predavao.

Damien Lillard je na nešto više od dvije sekunde prije kraja pogodio ulaz za 109:109, te se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta Trail Blazersi su igrali očajno. Ubacili su samo četiri poena, te su Pistonsi lagano završili posao za pobjedu od 120:113.

Bh. centar Jusuf Nurkić ponovo je bio fenomenalan. Na parketu je proveo 35 minuta, te je ubacio 19 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Damien Lillard je u poraženom timu bio najefikasniji sa 34 poena, dok je domaće do pobjede vodio Marcus Morris sa rekordom karijere od 37 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi