Od kada se LeBron James vratio, Lakersi imaju jednu od najgorih odbrana lige
Lebron James neće pamtiti dobro povratak na parkete nakon povrede

Tim iz Los Angelesa bi mogao ostati bez play-offa i ove sezone

Od kada se LeBron James vratio, Lakersi imaju jednu od najgorih odbrana lige

E. Dindić, foto: EPA

Los Angeles Lakersima ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme.

Trenutno su na omjeru od 30-34 te zauzimaju tek 11. mjesto Zapadne konferencije, a ako ovako nastave vrlo vjerovatno bi mogli propustiti doigravanje.

Međutim, ono što posebno brine navijače Lakersa je nedostatak bilo kakve igre u odbrani u njihovom timu.

Posebno vidljivo je to nakon povratka LeBrona Jamesa nakon povrede. Lakersi su do LeBronove povrede bili 10. tim u NBA ligi po defanzivnom učinku, za vrijeme povrede Jamesa podigli su ljestvicu te bili plasirani na solidno 7. mjesto.

Nakon povratka svog superstara ta statistika je naglo pala, te su sada među najgorima u ligi. Od tima iz Los Angelesa samo su gori Atlanta, Minnesota i Washington.

Od kako se James vratio na parket Lakersi imaju samo četiri pobjede uz devet poraza, dok su bez njega bili na omjeru od 6 pobjeda i 11 poraza.

Pad je očit, a ako se nešto drastično ne promjeni Lakersi ni ove godine neće vidjeti play-off...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi